Επανεκίνηση (νέο ΕΑΜ) 11ος 17

Αρνούμαστε την Νέα Αποικιοκρατία! Επανεκκίνηση - Αυτόνομη Πορεία για την χώρα! Ενιαίο Μέτωπο (Σύγχρονο ΕΑΜ)

Συναγωνιστή Συναγωνίστρια

Είμαστε σε καθεστώς στυγνής Νέας Αποικιοκρατίας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα της Δύσης (Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε-Ε.Κ.Τ κ.λ.), για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η χώρα μας βρίσκεται σε καθεστώς Ξένης Κατοχής!

Φτάσαμε στο σημείο που δεν πάει άλλο! Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη να ανατρέψουμε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα, να παλέψουμε, για μια άλλη ζωή, αντάξια της ιστορίας μας, των κατακτήσεων, του πολιτισμού, των ιδανικών μας !

Χρειάζεται μια πρωτοβουλία με την οποία δεν θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί ένα ακόμη πολιτικό μέτωπο, αλλά ένα σημείο ενοποίησης και κοινής δράσης. Ένα σημείο μαζικής – αγωνιστικής συσπείρωσης του λαού ανεξάρτητα από προηγούμενη πολιτική ένταξη και επιμέρους διαφορές το οποίο θα λειτουργήσει σαν οίστρος αφύπνισης για την Επανεκκίνηση και τη νέα Μεταπολίτευση στην χώρα.

Χρειάζεται μια πρωτοβουλία δημιουργίας ενός μεγάλου κινηματικού λαϊκού ρεύματος, Επανεκίνησης - Αυτόνομης Πορεία και Οικονομικής Ανασυγκρότησης της χώρας με προτάγματα έναν δεκάλογο που προτείνεται στο κείμενο που ακολουθεί. Κύριοι άξονές του:

 • Εθνική ανεξαρτησία - Λαϊκή κυριαρχία - Έξοδος από το καθεστώς της Ευρωκρατίας και του Ευρώ – Διαγραφή του Χρέους - Εθνικοποίηση των τραπεζών - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ στα χρέη των φτωχοποιημένων στρωμάτων.
 • Ανάταξη του λαϊκού εισοδήματος και δουλειά για όλους.
 • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας που διαπερνά το 50% και των νέων ανθρώπων, Άμεσα μέτρα για έναν άλλο δρόμο για την νέα γενιά.
 • Υπεράσπιση της συνέχειας και συνοχής της χώρας - Πολυδιάστατη διεθνής πολιτική - συνεργασία με την Ρωσία και τις χώρες του BRICS.

Την πρόταση αυτή σας καλούμε να συζητήσουμε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ στο ξενοδοχείο NOVUS Καρόλου 23 δίπλα στην πλατεία Καραϊσκάκη (πλατεία Μεταξουργείου).

Πρώτο βήμα της δράσης μας η δημιουργία Ελληνικού Παρατηρητηρίου κατά του Ευρώ για την ανάδειξη των καταστροφικών αποτελεσμάτων και επιπτώσεων που έχει για την χώρα μας και την ανάγκη επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

 

Κεντρικά συνθήματα
 1. Αρνούμαστε την Νέα Αποικιοκρατία
 2. Σχεδιάζουμε το μέλλον διεκδικώντας έναν άλλο δρόμο
 3. Εξέγερση! Όλοι στο Σύνταγμα!

Επανεκκίνηση - Αυτόνομη Πορεία για την χώρα! Ενιαίο Μέτωπο (Σύγχρονο Ε.Α.Μ)

Υπό καθεστώς «νέας κατοχής» και με την επιστασία του πολιτικού της συστήματος, η Ελλάδα σύρεται σε μια ιστορικών διαστάσεων καταστροφή ανάλογη του 1922. Οδηγείται στην τελική ευθεία μιας τροχιάς η οποία έχει επιφέρει ως τώρα πτώση του Α.Ε.Π. της κατά 28%! πτώση μεγαλύτερη του μεγάλου κραχ του 1929 στις ΗΠΑ! και μεγαλύτερη της εμπόλεμης Συρίας! 

Ενώ η Παγκοσμιοποίηση κλονίζεται στις ίδιες τις μητροπόλεις της (Αγγλία, Γαλλία ακόμη και στις ΗΠΑ) όπου τα λαϊκά στρώματα αντιδρούν στην απειλή κατάργησης των «εθνών - κρατών» και αφαίρεσης των κατακτήσεων ενός Αιώνα, στη χώρα μας που αυτές οι πολιτικές έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, βρισκόμαστε πολύ πίσω. 

Η χώρα μας κινδυνεύει να καταστεί σύγχρονο Ολοκαύτωμα προτού το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού και η αντίθεση μεταξύ Βορρά - Νότου ανακόψουν τη σπουδή του γερμανικού ιμπεριαλισμού να επιβάλλει ένα νέο Ολοκληρωτισμό, στην θέση του παρωχημένου φασισμού του Μεσοπολέμου.

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία ΗΠΑ και Ε. Ένωσης, εφαρμόζεται ένα διεθνές υπόδειγμα κατάργησης του έθνους-κράτους, μετατροπής του σε διεθνές failed state (φαλιρισμένο κράτος) και διακυβέρνησής του απ΄ την Παγκοσμιοποποίηση με τελικό σκοπό την ισοπέδωση των ιστορικών κατακτήσεων και των λαών ολόκληρης της περιφέρειας της Δύσης:

Εφαρμόζεται, προγραμματισμένα και με πολιτικούς όρους, η αποδόμηση μιας χώρας και του κοινωνικού-οικονομικού της ιστού για την απαλλοτρίωση του βεβαιωμένου και του εκτιμώμενου πλούτου της, όπως εφαρμόσθηκε στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, και επιχειρήθηκε στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. 

Σε αυτήν την βάση, στην βάση εξάρτησης και της νέας κατοχής πατάει ο μηχανισμός της επιβολής των Μνημονίων, κι΄ αν δεν τεθούν οι δυνάμεις μας απέναντι σε αυτήν την βάση και επιπλέον, αν δεν επιδιωχθεί μια αποφασισμένη πλειοψηφία, αν διαιρεθούν τα συνθλιβόμενα στρώματα του λαού, δεν θα υπάρξει Απάντηση και άλλη Προοπτική. 

-Σήμερα, με όπλο το Ευρώ και τον φόβο των αγορών, ένας «υπό προθεσμία» ΣΥΡΙΖΑ και τα κατάλοιπα του μεταπολιτευτικού συστήματος διαγράφουν τις λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών, υποθηκεύουν την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία της προσπάθειας γενεών και εκχωρούν το σύνολο του δημόσιου πλούτου της χώρας! 

-Εξορίζουν 400.000 πολίτες! καταδικάζουν 1.500.000 σε Ανεργία! και προετοιμάζουν, βάσει των αποφάσεων της Λισσαβόνας, την ολική αντικατάσταση του εργατικού μας δυναμικού με την μετεξέλιξη του τόπου μας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη (Ε.Ο.Ζ.) - Αποθήκη του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Β. Ευρώπη.

Παράλληλα, με την πολιτική των υποχωρήσεων στον Τουρκικό επεκτατισμό και την κλιμάκωση του τελευταίου, ο οποίος θέτει πλέον και επίσημα θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης, αλλά και την αμφισβήτηση που εγείρει ο έλεγχος των συνόρων μας από το ΝΑΤΟ, κορυφώνεται η απειλή στο τόξο Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη, σύμφωνα με την πάγια στρατηγική ΗΠΑ και Τουρκίας για τριχοτόμηση της περιοχής έως τον 25ο Μεσημβρινό.

Τίθεται επομένως θέμα συνολικής αμφισβήτησής μας ως χώρας και ως λαού, κι΄ αν δεν ιδωθεί ως τέτοιο και δεν αποτραπεί, πριν απ΄ όλα με αλλαγή στη διεθνή μας πολιτική, με εγκατάλειψη του δόγματος Ανήκουμε στη Δύση, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει ο διαμορφωμένος σήμερα «πολυκεντρικός Κόσμος», πάλι δεν θα υπάρξει άλλη Προοπτική… δεν φτάσαμε τυχαία εδώ! 

Ζούμε τη κατάληξη μιας οικονομικής και συγχρόνως βαθύτερης πολιτισμικής-εθνικής κρίσης με ρίζες στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και στις συμφωνίες Μαδρίτης και Ελσίνκι της 10/ετίας του  1990 όπου, υπό το όραμα της ευρωπαϊκής «μεγάλης ιδέας» και το status quo που ακολούθησε την πτώση της ΕΣΣΔ και την επανένωση των Γερμανιών, με μια ευρύτερη κοινωνική συναίνεση, εκχωρήθηκε η τύχη της χώρας… 

Σήμερα, πίσω απ΄ την ασύλληπτη ψευδολογία των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κρύβεται η επερχόμενη απ΄ τα συνεχή μνημονιακά χτυπήματα τελική Χρεοκοπία! Εξέλιξη η οποία επικυρώθηκε στην β΄ αξιολόγηση τόσο απ΄ τα πρωτογενή πλεονάσματα μαμούθ, όσο και από την άρνηση των ΔΝΤ,ΕΚΤ να πιστοποιήσουν, μετά από εφτά χρόνια «θεραπείας» και ενώ τελειώνει το πρόγραμμα δανειοδότησης! την βιωσιμότητα του χρέους για την, απονενοημένη, έξοδο στις «αγορές»! 

Μετά από εφτά χρόνια μνημονίων το πολιτικό σύστημα της χώρας ναυάγησε οριστικά στην β΄ αξιολόγηση μαζί με την «απομείωση» και την «βιωσιμότητα» του χρέους και παραδέρνει τώρα ανάμεσα στον ύφαλο των πλεονασμάτων Σόιμπλε και στα βράχια

του ΔΝΤ… 

Πέραν της τυφλής πρόσδεσής του στον Ευρωπαϊκό «σκληρό πυρήνα» (swap Σημίτη) και στα γεωπολιτικά παίγνια των ΗΠΑ στην Κύπρο (σχέδιο Ανάν), στην Βαλκανική και την φλεγόμενη απ΄ την Ουκρανία ως την Συρία ευρύτερη περιοχή, δεν διαθέτει σήμερα καμία απολύτως διέξοδο ή επιλογή. Το ερώτημα είναι αν θα θέσουμε την διέξοδο εμείς!

Είναι εμφανές ότι η Ε. Ένωση κινεί πλέον την «τελευταία πράξη» του κύκλου της αποδόμησης της χώρας. Τα 113 προαπαιτούμενα και η γ΄ αξιολόγηση μόλις την επαύριο της β΄, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές… Είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ΝΔ, ή με Οικουμενική, η κρίση πολιτικής εκπροσώπησης η οποία εκδηλώθηκε το 2011-΄12 θα επανακάμψει! 

Ταυτόχρονα, εφόσον στην ελληνική κοινωνία, παρά την ομοβροντία των media και των «ειδικών» και τις ύβρεις περί «λαϊκισμού» και «εθνικισμού», σημειώνεται ένα ισχυρό, σχεδόν πλειοψηφικό ρεύμα εναντίωσης στο υπ΄ αριθμόν 1 επίδικο θέμα της παραμονής στο Ευρώ, υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για την Μεγάλη Ανατροπή. Αυτήν την φορά δεν πρέπει να υστερήσουμε! Δεν πρέπει να αποπροσανατολισθούμε! 

Είναι καιρός να τεθεί ξεχωριστά, ως κεντρικό «πολιτικό πρόταγμα», το αίτημα εξόδου απ΄ την Ευρωκρατία και το Ευρώ και να υποστηριχθεί από το γενικότερο αίτημα της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εξάρτησης και της «νέας κατοχής», η απουσία του οποίου στερεί από τους αγώνες την πολιτική προοπτική και λειτουργεί ως πρωταρχική αιτία για την καθήλωση και Διαίρεση του λαού. 

Είναι καιρός το ρεύμα της εναντίωσης στην Ε. Ένωση και στο Ευρώ που «βάλλεται σήμερα με όλα τα πυρά!» χωρίς καν να βρίσκεται επίσημα στο προσκήνιο και συνιστά στην χώρα μας ένα εν δυνάμει πολιτικό ρεύμα λαϊκής κυριαρχίας και Απελευθέρωσης να συγκεντρωθεί και να ενοποιηθεί σε πολιτικό Κίνημα. Να αποτελέσει την αιχμή ενός μεγάλου Μετώπου απέναντι στην νέα κατοχή και σε όλο το νεοφιλελεύθερο πολιτικό σύστημα που την προσκάλεσε και την υπηρετεί. 

Να ακυρώσει κάθε εκδοχή Μακρόν και κάθε «αφανή σύμμαχο» της Ευρωκρατίας, που «αποτάσσεται τα Μνημόνια», ομνύει όμως πίστη στον μηχανισμό των Μνημονίων! υψώνοντας τα σύμβολα της Παγκοσμιοποίησης και του νέου Ολοκληρωτισμού: NΟN PATRIE! (ΟΧΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!) - Όχι εθνικό νόμισμα και εθνική κυριαρχία. Άρα… ποτέ λαϊκή κυριαρχία.

Χρειάζεται στη σημερινή εποχή της κατάπτωσης να στηριχθούμε στις δικές μας παρακαταθήκες. Στον αληθινό διεθνισμό αντί του διεθνισμού της ουδετερότητας απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση και τον ιμπεριαλισμό που κινείται απ΄ τη διεθνή κεντροαριστερά και οδηγεί στον αφοπλισμό των λαών. Να στηριχθούμε σε ότι σε ανάλογες ιστορικές περιόδους πέτυχε να αντιμετωπίσει τον το φόβο ενώνοντας σε μεγάλες συγκρούσεις το λαό… Να στραφούμε στην υπόθεση του Μετώπου των κοινωνικών δυνάμεων που συνθλίβονται! 

Να απευθυνθούμε πολιτικά σε όλους όσους αντιτίθενται στο καθεστώς «των αγορών και του Ευρώ», σε όλους όσους σκέφτονται την Ανατροπή ανεξάρτητα από υπαρκτές διαφορές αλλού, προτάσσοντας μια κοινή βάση, έναν επιλεγμένο Δεκάλογο στόχων Ρήξης, για την δημιουργία του αναγκαίου αντίπαλου δέους απέναντι στην ισχύ της νέας κατοχής. 

Να κινήσουμε απ΄ τα κάτω, αφού αδυνατεί να εκφρασθεί απ΄ τα πάνω, την κοινή δράση σε ένα Ενιαίο Μέτωπο Εξέγερσης και Επανεκκίνησης με πρώτο βήμα ένα Ελληνικό Παρατηρητήριο ενάντια στο Ευρώ για την συστηματική Αποκάλυψη και Αποδόμηση της τρομοκρατίας που ασκείται για το νόμισμα… 

Με έναν Δεκάλογο:
 1. Εθνικού νομίσματος - παροχής ρευστότητας και διπλασιασμού του Προγράμματος των δημοσίων επενδύσεων  Ανασυγκροτημένου δημόσιο τομέα - Χρηματοδότησης της μ.μ. επιχείρησης.
 2. Ακύρωσης των Μνημονίων, στήριξης μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και μαζικής δημιουργίας νέων θέσεων πλήρους εργασίας με πλήρη απασχόληση.
 3. Εθνικοποίησης των τραπεζών και των ΔΕΚΟ.
 4. Διαγραφής του Χρέους.
 5. Σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη.
 6. Διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.
 7. Ανάκτησης του εθνικού πλούτου (ΔΕΚΟ) -Εθνικοποίησης των στρατηγικών επιχειρήσεων.
 8. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - Αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της χώρας μας. Ενίσχυσης και Προστατευτισμού της Αγροτικής μας Οικονομίας.
 9. Στρατηγικής σχέσης με την Ρωσία και τους BRICS κ.ά. –  Αμυντικού δόγματος απέναντι στον Τουρκικό επεκτατισμό και Διαφοροποίησης των εξοπλισμών – Άρνησης στο ΝΑΤΟ.
 10. Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, Εκδημοκρατισμού - Διακοπής της συνέχειας του κράτους - Απόδοσης ευθυνών!

μπορεί να Ανοίξει ο Δρόμος για ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ… 

 

© 2018 ● ΔΗΚΚΙ - ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ