Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει το κάλεσμα των αγανακτισμένων
καθώς και όλων των φορέων που αντιστέκονται και προτάσσουν το Εθνικό συμφέρον πέραν κάθε άλλου.
ΟΛΟΙ την Πέμπτη και Παρασκευή στις 6:00 μμ. στο Σύνταγμα
να βροντοφωνάξουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν σηκώνει άλλους εξευτελισμούς
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Oι δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ
Δεν μας ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ έχουμε κάθε δικαίωμα να τις ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ
Οι δοσίλογοι μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ καλώντας μας να νομιμοποιήσουμε την αντισυνταγματική τους εκχώρηση της Πατρίδας
και των δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενος αιώνα.
Οι δανειστές μας ενήργησαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και το ξέρουν
Θέλουν να νομιμοποιηθούν
Κι εμείς τους απαντάμε Ο Χ Ι
Εδώ που φτάσαμε ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ και ο λαός της
που θα διαδηλώσει ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ σε όλη τη χώρα διεκδικώντας τα
Συνταγματικά δικαιώματά του. Επαφίεται στον πατριωτισμό μας η τελευταία λέξη
και θα την βροντοφωνάξουμε ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
Η έξοδος των προδοτών από την πολιτική σκηνή θα γίνει με ένα πολιτικό Γουδί
όπως απαιτεί ο κάθε Έλληνας πια
και όχι με δημοψήφισμα - παγίδα
ούτε με δήθεν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
www.edosyntagma.gr
Δημοσίευση 16/12/2010,Πηγή http://tinyurl.com/3xmx5rm
Οριακά και συγκεκριμένα με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά, το ιρλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνολικού ύψους 85 δις. Δολαρίων.
Τα 35 δις. Ευρώ του πακέτου οικονομικής βοήθειας αναμένεται να δοθούν στον τραπεζικό τομέα για τη στήριξή του, ενώ το υπόλοιπο ποσό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της Ιρλανδίας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Σχόλιο: Η συζήτηση με την αντιπολίτευση εστιάστηκε στο χορηγούμενο επιτόκιο, ενώ δε χρειάστηκε να ψηφίσουν ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Τελικά το Μνημόνιο φαίνεται να είναι αποκλειστικά «ελληνικό προνόμιο»[…]
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Υποτιμήθηκε 8% το ελβετικό φράγκο
αντί του ευρώ με παρέμβαση της SΝB
Πηγή: Express.gr 07/09/11-08:50
ΣE νέα περιδίνηση εισήλθαν χθες οι διεθνείς αγορές μετά την «έμπρακτη υποτίμηση» του ελβετικού φράγκου από τις αρχές της Ελβετίας. […].
Μετά την αδυναμία αναχαίτισης της πολύμηνης ανατίμησής του, η Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας (SNB) έθεσε πλαφόν στην ισοτιμία με το ευρώ στα 1,20 φράγκα. Το πιστωτικό ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα παρεμβαίνει στις αγορές συναλλάγματος και θα αγοράζει ευρώ αν η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος υποχωρεί κάτω από τα 1,20 ελβετικά φράγκα. Το εθνικό νόμισμα της Ελβετίας θεωρείται ένα από τα «ασφαλή καταφύγια», στα οποία καταφεύγουν οι επενδυτές για να διασώσουν τα κεφάλαιά τους σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Τελικά η διαρκής ανατίμησή του στράφηκε κατά των ελβετικών επιχειρήσεων, σε περιόδους ισχυρού ανταγωνισμού. […]. Η απόφαση της SNB αυτομάτως προκάλεσε την υποτίμηση του νομίσματος πάνω από 8%.
Σχόλιο:Η Ελβετία που είναι ανεξάρτητο κράτος έπραξε το αυτονόητο: σκεπτόμενη όχι μόνο το τραπεζικό κεφάλαιό της, αλλά και την υπόλοιπη οικονομία της,(κλωστοϋφαντουργίας, αγροτικών προϊόντων, χημικών, χαρτιού, μεταλλουργίας, μηχανημάτων κτλ) προχώρησε σε υποτίμηση του νομίσματος της για να κάνει ακόμα ανταγωνιστικότερα τα προϊόντα της.
Η Ελλάδα που τελεί υπό κατοχή, παρά την φοβερή οικονομική ύφεση και ανεργία, δεν μπορεί να ξεφύγει από την μέγγενη του «σκληρού» ευρώ που τις έχουν επιβάλλει οι Γαλλογερμανοί. Η Ελλάδα εάν είχε Εθνικό Νόμισμα (Δραχμή) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια λογική υποτίμηση για να προστατεύσει την οικονομία και την απασχόληση της, έναντι των «συμμάχων».
Αντίθετα ο επιστρατεύεται ένας ολόκληρος μηχανισμός Μαύρης Προπαγάνδας, συκοφαντίας και αντιστροφής της πραγματικότητας γύρω από το Εθνικό μας Νόμισμα.
Σε αυτό τον μηχανισμό εντάσσονται εκτός από τον Δικομματισμό και κάποιοι «εθνικιστές» που ισχυρίζονται «πρώτα ανάπτυξη μετά δραχμή», λες και μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα με «σκληρό» νόμισμα – τη στιγμή που ακόμα και η Ελβετία «μαλακώνει» το νόμισμά της.
Η όλη αντιμετώπιση θυμίζει τον «εθνικισμό» των Ταγμάτων Ασφαλείας και της ΕΣΠΟ κατά την πρώτη γερμανική κατοχή 1941-1944, που ανησυχούσαν μήπως φύγουν οι Γερμανοί – σήμερα, οι πολιτικοί απόγονοι των Ταγμάτων Ασφαλείας, στηρίζουν το γερμανικό ευρώ.
Ημερομηνία: 18.11.2010
Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy/
Το παιχνίδι είναι παλιό, το είχε παίξει και η Θάτσερ τη δεκαετία του ’80, ενώ μια δεκαετία αργότερα το επανέφερε στη μόδα ο Αλ Γκορ. Καθώς άπαντες μας βομβαρδίζουν με την «πράσινη ανάπτυξη», μήπως θα έπρεπε να ακουστεί και η άλλη άποψη; Αυτή συνοψίζεται κάτω από την επονομασία… «Climategate».
ΤΟΥ ΙΩΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μόλις πρόσφατα ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής Φυσικής Χάρολντ Λούις, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, παραιτήθηκε από την Ένωση Αμερικανών Φυσικών(APS), καταγγέλλοντας ότι η υπηρεσία εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και κάνοντας τη δήλωση-βόμβα, πως το πόρισμα για την κλιματική αλλαγή είναι «η πιο επιτυχημένη επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου τη ζωή σαν Φυσικός». Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι πρωταθλητής οικολόγος. Ταυτόχρονα, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στην παράσταση της Κοπεγχάγης με μεγαλοστομίες, χωρίς καμία ουσία, πέραν της καλλιέργειας του τρόμου που οδηγεί στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων, τροφίμων, φωτοβολταϊκών και κυρίως στην επιβολή νέων φόρων. Είναι απολύτως κατανοητό να συμβαίνει όλο αυτό, αφενός μεν διότι μιλάμε για εμπόριο, αφετέρου διότι οι πολιτικοί είναι επαγγελματίες. Όμως τι λένε πραγματικά οι επιστήμονες; Στην περιοχή μας, μια πρώτη επιστημονική ανάλυση της επιχείρησης «Κλιματική Αλλαγή» βρίσκεται στο άρθρο «Η υστερία των κλιματικών αλλαγών και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία» του ομότιμου καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνη Φώσκολου. Μια ανάγνωση του συγκεκριμένου κειμένου θα σας βοηθούσε πολύ.
Αν δεν σας είναι αρκετό, τότε ίσως βοηθήσει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (Τhe European Foundation) που εξέδωσε ένα κείμενο περίπου 4.500 λέξεων, στο οποίο περιλαμβάνει 100 λόγους που αποδεικνύουν ότι η κλιματολογική αλλαγή είναι φυσική και δεν προκαλείται από την ανθρώπινη παρέμβαση. Ιδού μερικά από τα συμπεράσματα:
> Σημαντικές κλιματολογικές αλλαγές συνεχώς εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
> Οι εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα(CO2) που οφείλονται σε ανθρώπινο παράγοντα, κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης παρουσίας, αποτελούν το 0,00022% του συνόλου του εκλυόμενου CO2 από τη φύση στην ιστορία της Γεωλογίας.
> Μέχρι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο σημειωνόταν αύξηση στα επίπεδα των μαζικών εκλύσεων CO2, ενώ τις επόμενες τρεις δεκαετίες οι παγκόσμιες θερμοκρασίες σημείωσαν σημαντική πτώση!
> Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της Γης, υπήρξαν εποχές που έχουν σημειωθεί θερμότερες θερμοκρασίες από τις σημερινές και επίπεδα CO2 υψηλότερα, ακόμα και δέκα φορές υψηλότερα από τα σημερινά.
> Η πλειοψηφία των επιστημόνων υποστηρίζει πως ο υπεύθυνος για τις κλιματολογικές αλλαγές των περασμένων εκατό χρόνων δεν είναι άλλος από τον Ήλιο.
> Ο Φίλιπ Στοτ, καθηγητής της Βιογεωγραφίας στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, λέει πως οι κλιματολογικές αλλαγές είναι εξαιρετικά πολύπλοκες, για να προκληθούν μόνο από έναν παράγοντα, όπως είναι το CO2 ή τα σύννεφα.
> Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από ηλιακές μελέτες, οι οποίες δείχνουν πως τις σημερινές θερμοκρασίες που επικρατούν στον πλανήτη θα ακολουθήσουν ψυχρότερες περίοδοι που θα κρατήσουν δεκαετίες.
> Είναι μύθος πως το λιώσιμο των πάγων αποτελεί ένδειξη της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης, αφού είναι κάτι που συμβαίνει επί αιώνες και ενώ σημειώνεται κάποια αύξηση της θερμοκρασίας στον Δυτικό Αρκτικό, στον Ανατολικό Αρκτικό και στη Γροιλανδία σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας. Λογικό, αφού η Γη γυρίζει ακόμη…
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι θα ερχόντουσαν κάποτε καιροί κατά τους οποίους το διοξείδιο του άνθρακα θα γινόταν εμπορεύσιμο είδος; Πόσοι και ποιοι ως και σήμερα ασχολούνται με το κατά πόσον υπάρχει ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι μεταξύ εταιρειών και τραπεζών γύρω από τα δικαιώματα εκπομπής ρύπων;
Τα συμπεράσματα είναι ελεύθερα. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι στο χρηματιστήριο ρύπων ο όγκος των διακινούμενων κεφαλαίων πέρυσι άγγιξε τα 198.000.000.000 δολάρια. Πώς είπατε; Τι είναι το χρηματιστήριο ρύπων;
[ ΔΝΤ & Τρόικα δεν είναι μονόδρομος]
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011
Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Η Ιταλία ψάχνει λεφτά στην Κίνα και η Κύπρος στη Ρωσία, καθώς, ειδικά η πρώτη, πληρώνει καθημερινά υψηλότερο τίμημα για τα ευρώ που δανείζεται από τις αγορές.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι επιβεβαίωσε χθεσινά δημοσιεύματα των εφημερίδων «Financial Times» και «Wall Street Joutnal» για ιταλικό αίτημα δανειοδότησης από την Κίνα, λέγοντας ότι συναντήθηκε με Κινέζους αξιωματούχους την προηγούμενη εβδομάδα. […]
Η Ιταλία με δημόσιο χρέος 1,9 τρισ. ευρώ, μεγαλύτερο από όσο είναι το χρέος της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας μαζί, έχει γίνει πλέον το επίκεντρο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. […]
*Χρηματοδότη εκτός ευρωζώνης αναζητεί και η Κύπρος, η οποία αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα δανεισμού λόγω των στενών σχέσεων κυπριακού και ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Κούντριν: Κοντά σε συμφωνία
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν, μιλώντας χθες σε συνέδριο του «Ρόιτερ» στη Μόσχα, δήλωσε ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία μακροπρόθεσμου δανεισμού με τη Λευκωσία. Η Ρωσία είναι, επίσης, μία από τις μεγαλύτερες κατόχους συναλλαγματικών αποθεμάτων στον κόσμο με περισσότερα από 540 δισ. δολάρια.
Η Κύπρος έχει περί το 1 δισ. ευρώ σε ομόλογα που λήγουν το 2012 και σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων συζητά με τη Ρωσία το ενδεχόμενο σύναψης πενατετούς δανείου αξίας 2 με 2,5 δισ. ευρώ.
**Σύμφωνα, με δημοσίευμα της βραζιλιάνικης εφημερίδας «Valor Economico», οι χώρες της λεγόμενης ομάδας BRIC (από τα αρχικά των χωρών Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα) εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Κατά την εφημερίδα, σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών αυτών στις 22 Σεπτεμβρίου, στην Ουάσιγκτον. Ο Βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα δήλωσε ότι οι χώρες της BRIC θα συζητήσουν την κρίση της ευρωζώνης την ερχόμενη εβδομάδα, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.
[Αφού πέταξε το ΔΝΤ και υποτίμησε το νόμισμά της,
ξέφυγε από το "σκληρό" νόμισμα που της είχαν επιβάλει]
23/9/2011 Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Μπουένος 'Αιρες, Αργεντινή
Αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, σε συντάξεις και επιδόματα αποφάσισε η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, ακολουθώντας τόσο η Αργεντινή όσο και άλλες χώρες της νότιας Αμερικής τον ακριβώς αντίθετο δρόμο από τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής αύξησε κατά 25% τον κατώτατο μισθό, ο οποίος ήταν ήδη ο υψηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες της Νότια Αμερική. Έχει φτάσει πλέον περίπου στα 410 ευρώ, σχεδόν το δεκαπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια,[!] αναφέρει το Associated Press. Την ίδια ώρα οι υψηλόμισθοι είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται με μικρότερο ρυθμό, κατά περίπου πέντε φορές.
Παράλληλα με πρόσφατη απόφαση αυξήθηκαν κατά 23% τα προνοιακά επιδόματα αλλά και τις συντάξεις. Ωφελημένα είναι και τα συνδικάτα από νέα ευνοϊκά μέτρα αλλά και ο τομέας των μεταφορών και της ενέργειας.
Σε δηλώσεις η πρόεδρος της χώρας, η οποία θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στις 23 Οκτωβρίου, επισήμανε ότι η Αργεντινή ήδη έχει ένα πολύ καλό σύστημα πρόνοιας για τα παιδιά και όλο τον πληθυσμό.
Η εξομάλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Φερνάντες και του εκλιπόντος συζύγου της, Νέστορ Κίρχνερ, που ανέλαβε την προεδρία λίγο μετά το χειρότερο σημείο της οικονομικής κρίσης στη χώρα και αν μη τι άλλο κατάφερε να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική τάξη.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ[!], η ανάπτυξη στην Αργεντινή το 2011 θα φτάσει το 8%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, συγκρίσιμο με αυτό της Κίνας, και οπωσδήποτε πολύ υψηλότερο από τα αναιμικά ποσοστά της Ευρώπης και των ΗΠΑ.